FAQ boekhandels

De antwoorden op al uw prangende vragen als boekhandel…

Wat is Bookaroo?

Bookaroo heeft als doel dat fysieke boekhandels meer geld kunnen verdienen aan de online verkoop van boeken. Nu kopen veel lezers hun boeken bij grote webshops, die verder geen fysieke winkel hebben. Stel je voor dat die opbrengsten naar boekhandels als die van jou zouden gaan?

Hoe gaat Bookaroo in zijn werk?

Lezers bestellen hun boeken op bookaroo.nl. Wij zoeken dan een fysieke boekhandel die de bestelling kan uitvoeren. De opbrengst gaat naar de boekhandel. Dat is de reden om mee te doen: het brengt geld in het laatje voor jou als boekhandel. Aanmelden is vrijblijvend (zo kun je zien hoe het aan de achterkant werkt) en je hoeft alleen bestellingen te vervullen die je zelf kiest, voor boeken die je in huis hebt.

Hoe kan ik als boekhandel aan de slag op Bookaroo?

Allereerst meld je jouw boekhandel aan. Daarna kun je inloggen op de boekhandelpagina. Na inloggen kom je automatisch op de zogenaamde marktplaats. Dit is een overzicht van boeken die die dag op Bookaroo zijn besteld en die nog niet gekoppeld zijn aan een boekhandel. Kun je een van deze open orders vervullen omdat je het boek in huis hebt? Klik dan op ‘Claim order’ en de order is voor jou!

Wat zijn alle stappen om een bestelling van een klant uit te voeren?

1. Je claimt een order in de boekhandelomgeving
2. Je klikt op: ‘Toon verzendinformatie’
3. Je noteert het adres en print de pakbon
4. Je verstuurt het boek dezelfde dag nog
5. Je klikt onder de order op ‘Markeer als verzonden’

Doe het boek diezelfde dag nog op de bus – een gelukkige klant is immers een klant voor het leven.

Moet ik zelf nog de klant contacteren?

Nee, jij hoeft in principe zelf geen contact op te nemen met de klant. De klant krijgt automatisch een mailtje wanneer jij de order hebt geclaimd én wanneer je ‘m hebt verstuurd.

Welke orders kan ik zien?

Niet elke boekhandel kan dezelfde orders zien. De eerste paar uur zien alleen boekhandels die het meest dichtbij de klant zitten de bestelling in hun marktplaats. De reden: het liefst willen we dat een boekhandel in de buurt de order vervult.

Het eerste uur kan zelfs alleen de dichtstbijzijnde boekhandel de order zien. Daarna verschijnt de order bij de vijf dichtstbijzijnde boekhandels en na twee uur bij de tien dichtstbijzijnde.

Als na drie uur een order nog niet is geclaimd, verschijnt het bij elke aangesloten boekhandel op hun marktplaats.

Hoe snel moet ik een boek verzenden?

Dezelfde dag nog, dat zorgt voor gelukkige klanten. Vergeet niet zodra je het hebt verstuurd, de order als verzonden te marken. Dit kan bij Door jou geclaimd, onder de klantgegevens.

Mag ik een order zelf bezorgen?

Jazeker! daarom proberen we juist klantbestellingen te koppelen aan boekhandels in de buurt. Wel is het goed om contact op te nemen met de klant om te checken of die wel thuis is (dit kan in de boekhandelomgeving bij Door jou geclaimdEmail klant), zodat die het boek sowieso de volgende dag in huis heeft.

Hoeveel krijg ik voor een order?

In de boekhandelomgeving staat bij elke order hoeveel je ontvangt. Dit is als volgt berekend: het bedrag dat de klant betaalt, minus 5% voor de kosten die Bookaroo maakt. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de boekhandel. Als een klant een verzendvergoeding heeft betaald (€2,99 tot €20), dan gaat dit ook naar de boekhandel.

Hoeveel bedragen de kosten die Bookaroo maakt?

Bookaroo heeft als doel om voor de boekhandel zoveel mogelijk opbrengst te genereren, door nieuwe orders aan te trekken die anders naar webreuzen zouden zijn gegaan en door onze eigen kosten zo laag mogelijk te houden. De standaardfee voor de kosten is 5%, maar dit zal in de praktijk doorgaans lager liggen omdat we ook de winst op de boeken die vanuit CB komen delen met boekhandels.

Denk bij de kosten aan het bouwen van de website, de lanceringscampagne, het fixen van bugs, updates van de website en het administratieve werk (o.a. de uitbetalingen aan boekhandels).

Wat gebeurt er met orders die door geen enkele boekhandel kunnen worden vervuld?

Ongeclaimde orders zetten wij automatisch aan het einde van de dag door naar CB, die de boeken dan zal verzenden. De winst hierop delen we met de boekhandels. Dit doen we door maandelijks te kijken of de standaardfee van 5% (die we rekenen voor door boekhandels geleverde boeken) voor die maand naar beneden kan worden bijgesteld.

Mag ik ook een bestelling claimen waarvan ik de boeken niet in huis heb en ze dan laten bezorgen door CB?

Dit is niet de bedoeling. We willen juist boekhandels van hun voorraad afhelpen. Bovendien is het het streven dat boekhandels zelf ook boeken kunnen bezorgen als ze dat willen.

Sommige orders bestaan uit meerdere titels, moet ik die allemaal in huis hebben?

Ja 🙂 Anders moeten de boeken apart worden verstuurd, waardoor de verzendkosten heel hoog worden.

Wat als ik een geclaimde order toch niet kan vervullen?

Neem dan direct contact op met cancel@bookaroo.nl. Vergeet niet het ordernummer te vermelden.

Hoe word ik op de hoogte gesteld van nieuwe orders?

Bij nieuwe orders die dichtbij zijn, krijg je altijd meteen een notificatie-email zodra je de order kunt claimen. Ook krijg je twee keer per dag een overzicht met alle orders die nog niet geclaimd zijn.

Weten klanten welke boekhandel hun order uitvoert?

Ja, die informatie ontvangen ze per email. Op die manier laten we klanten zien welke mooie boekhandels er in Nederland zijn en stimuleren we ze eens langs te gaan om zelf rond te snuffelen.

Kan de klant mij contacteren?

Bookaroo laat de klant weten welke boekhandel hun bestelling uitvoert, hoe ze de boekhandel kunnen contacteren en wanneer hun boek op de bus is gedaan. De klant zal zich in eerste instantie tot de boekhandel richten als dit nodig mocht zijn, omdat die het meest weet over de verzending van de order.

Hoe kom ik in contact met jullie?

Makkelijk: boekhandels@bookaroo.nl.

Wanneer worden boekhandels uitbetaald?

Wanneer de maand voorbij is wordt berekend welk bedrag de boekhandel recht op heeft, dit wordt binnen een week overgemaakt.

Wat gebeurt er als een klant zijn order wil retourneren?

Voor elke online bestelling in neder- land geldt een bedenktermijn van 14 dagen (vanaf het moment dat de bestelling aankomt). Binnen deze periode kan een klant zijn order retourneren en heeft het recht op zijn geld terug, inclusief de eventueel betaalde vergoeding voor het verzenden.

De klant neemt in eerste instantie contact op met Bookaroo. Hierop stuurt de klant zijn boek(en) terug naar de boekhandel. Die kan het weer opnieuw verkopen. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant. Als de boekhandel al was uitbetaald voor de order, dan wordt dit verrekend bij de volgende uitbetaling.

Hoe zie ik hoeveel ik heb verdiend via Bookaroo?

Op de boekhandelpagina zie je bij Financieel overzicht hoeveel je zult ontvangen bij het volgende uitbetalingsmoment. Ook vind je hier voor elke uitbetalinsgperiode een specificatie met alle vervulde orders en diens opbrengst.

Wat doe ik als een klant aangeeft dat het door mijn boekhandel verzonden boek niet is aangekomen?

Neem allereerst contact op met de verzender (bijv. PostNL) om te kijken of zij de verzending kunnen traceren en geef de bevindingen door aan de klant.

Als het boek niet bezorgd kon worden, zal deze weer terug worden gestuurd naar de boekhandel. De klant en boekhandel kunnen dan samen bepalen of het exemplaar nogmaals wordt verstuurd of wordt teruggenomen. Bij nogmaals versturen adviseren wij dit gratis te doen. Met deze uitstekende service zorg je voor een tevreden klant, en een terugkerende klant zal meer opleveren dan een eenmalige klant.

Mochten jullie er toch niet samen uitkomen, contacteer dan boekhandels@bookaroo.nl.

Welke boekhandelskorting wordt gehanteerd?

De boekhandels versturen hun eigen boeken, die ze zelf eerder hebben ingekocht. Het ligt dus aan de eigen afspraken met de desbetreffende uitgeverij welke boekhandelskorting er is gehanteerd.

Kunnen Belgische lezers en boekhandels ook meedoen?

Uit praktische overwegingen kunnen op Bookaroo voorlopig alleen in Nederland woonachtige klanten bestellen en alleen Nederlandse boekhandels leveren.

Wie zitten er achter Bookaroo?

Bookaroo is een initiatief van boekenfans met een liefde voor online:

Anne Lint: tekeningen
Elbert Niezen: design
Patrick Pietens: frontend
Greenlight Solutions: backend
Santi van den Toorn: project management
Daniël van der Meer en Toine Donk: instigatie