FAQ

– Algemeen –

Waarom Bookaroo?

Omdat boekhandels ♥ zijn. Toch kopen lezers vaak hun boeken bij grote webreuzen. Best logisch, want: supermakkelijk. Maar stel je voor dat die opbrengsten naar boekhandels zouden gaan. Zodat zij kunnen blijven bestaan en jij lekker daar kan blijven rondsnuffelen. Dat is Bookaroo. Je bestelt je boek op bookaroo.nl. Wij koppelen een mooie boekhandel aan je bestelling, zij sturen het op en zo support jij hen.

Welke boekhandels zijn allemaal aangesloten?

Wij betrekken het liefst zoveel mogelijk boekhandels bij Bookaroo, zodat de kans groter is dat een boekhandel bij jou in de buurt je bestelling uitvoert. Gelukkig doen er al zo’n tweehonderd mee, maar werk je in een boekhandel die nog niet is aangesloten, meld je dan hier aan. We werken aan een overzicht van alle aangesloten boekhandels.

Wat betekent het dat jullie nog in bèta zijn?

Bookaroo staat nog in de kinderschoenen. Het opzetten van een dienst als deze kost tijd, geld en expertise, waarvan we allemaal nog meer kunnen gebruiken om Bookaroo perfect te maken. Daarom hebben we niet elke feature oneindig kunnen testen. Maar daar merk je uiteindelijk weinig van: jij krijgt hoe dan ook je bestelde boeken.

Omdat nog niet elke feature perfect zal werken, is Bookaroo voorlopig in bèta. De eerste fase hiervan is de lanceringscampagne, waarbij we 10.000 boeken in twee weken willen verkopen. Dit geeft ons de middelen om Bookaroo verder te ontwikkelen, zodat we op een gegeven moment de bèta-fase kunnen afronden.

Hoe zorgt Bookaroo ervoor dat een boekhandel mijn bestelling verstuurt?

Wij bieden jouw bestelling aan bij aangesloten boekhandels. Eerst bij de dichtstbijzijnde boekhandel, later gooien we het net breder uit. Als een winkel jouw boek in huis heeft, gaat het hop in een envelop!

En als geen enkele boekhandel het boek heeft?

Dan laten we je boek uit het Nederlandse centrale boekenmagazijn komen. De winst verdelen we alsnog onder de boekhandels.

Hoe komt Bookaroo rond?

Bookaroo heeft als doel om voor de boekhandel zoveel mogelijk opbrengst te genereren, door nieuwe orders aan te trekken die anders naar webreuzen zouden zijn gegaan en door onze eigen kosten zo laag mogelijk te houden. Voor nu wordt er 5% over de boeken ingehouden om de kosten te dekken. Denk daarbij aan het bouwen van de website, de lanceringscampagne, het fixen van bugs, updates van de website en het administratieve werk (o.a. de uitbeta- lingen aan boekhandels). we kijken regelmatig of dit percentage naar beneden kan worden bijgesteld.

Kunnen Belgische lezers en boekhandels ook meedoen?

Uit praktische overwegingen kunnen op Bookaroo voorlopig alleen in Nederland woonachtige klanten bestellen en alleen Nederlandse boekhandels leveren.

– Bestellen en bezorgen –

Wat zijn de verzendkosten?

Tot €20 betaal je €2,99 verzendkosten, daarna is het gratis.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Nederlandstalige boeken zijn er soms vandaag nog, vaak morgen en af en toe overmorgen. Dit komt doordat we maximaal twee dagen naar een boekhandel zoeken die jouw order kan uitvoeren, zodat de kans groter is dat je boek uit de buurt komt.

Voor niet-Nederlandstalige boeken zal de levertijd doorgaans langer zijn, omdat deze minder vaak op voorraad liggen bij boekhandels. Deze boeken zullen daarom vaker worden doorgezet naar ons centrale magazijn.

Hoe zie ik welke boekhandel mijn bestelling uitvoert?

Je krijgt een email met de naam en contactgegevens van de boekhandel die jouw bestelling uitvoert. Ook vind je deze gegevens in je account: klik bij Bestellingen op een bepaalde order, onderaan staan de gegevens van de boekhandel.

Welke bezorgopties kan ik kiezen?

Standaard wordt je boek per post bij je bezorgd. Als de leverende boekhandel bij jou in de buurt zijn, kunnen zij er voor kiezen om het bij je door de bus doen. In de toekomst willen we het ook mogelijk maken dat je zelf het boek kunt ophalen bij de boekhandel.

Ik heb mijn boek niet ontvangen, wat nu?

Als mede-boekenliefhebbers is dit het laatste wat wij jou willen aandoen – sorry! Contacteer allereerst de leverende boekhandel, zij hebben het boek verstuurd en weten het beste wat er aan de hand kan zijn. Hun gegevens vind je in de mail waarin staat welke boekhandel jouw bestelling afhandelt én in je account bij Bestellingen. Mocht je er onverhoopt samen niet uitkomen (of kwam je boek uit het centrale magazijn), mail dan naar help@bookaroo.nl. Wij zorgen er dan voor dat je je boek alsnog krijgt.

– Annuleren/retourneren –

Hoe werkt retourneren?

Als je het boek in huis hebt mag je het binnen 14 dagen retourneren. Mail naar retour@bookaroo.nl welk boek je retourneert en vermeld het ordernummer. Wij mailen je dan een bevestiging en het adres waar het naartoe moet. Als het boek geleverd is door een boekhandel, dan zal dit hun adres zijn.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Zodra het boek is ontvangen, storten we het hele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) terug op jouw rekening. De retourkosten zijn voor eigen rekening, tenzij je het natuurlijk zelf terugbrengt naar de boekhandel.

– Betalen –

Hoe kan ik betalen?

Met iDeal, très simple 🙂

Kan ik betalen met een Boekenbon?

Vooralsnog niet, excuus! Dit staat wel bovenaan ons wensenlijstje zodra we uit de bèta-fase zijn.

– Persoonlijk account –

Kan ik ook bestellen zonder account?

Jazeker!

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Als je een account hebt kun je hier inloggen om je gegevens te wijzigen.

Waar staan de details van mijn bestelling?

Deze vind je in je inbox in de bevestigingsmail en in je account bij Bestellingen.

Waar vind ik mijn factuur?

De factuur heb je per mail ontvangen.

HELP, ik ben mijn wachtwoord vergeten!

Via deze link kun je een nieuw wachtwoord instellen.

– Boekhandels –

Hoe kan ik mij aanmelden als boekhandel?

Wij betrekken het liefst zoveel mogelijk boekhandels bij Bookaroo, dus ben je nog niet aangesloten, meld je dan hier aan.

Hoeveel orders kan ik verwachten als boekhandel?

Je bepaalt zelf of je een order wilt claimen en dus leveren. Kortom: dit is helemaal aan jou.

Ik heb als boekhandel nog zoveel vragen!

Check dan vooral de FAQ voor boekhandels.