Bookaroo en Bazarow gaan samen verder

Omdat je met zijn tweeën sterker staat, gaan Bookaroo en Bazarow samen verder onder één naam: Bazarow.

Bij ons bestelden lezers boeken die werden bezorgd door boekhandels. Zo kregen boekhandels extra inkomsten. Bazarow op zijn beurt beloont schrijvers en vertalers extra bij de verkoop van hun boeken. Nu komen de belangen van boekhandels, schrijvers en vertalers samen.

Wij startten afgelopen zomer met een lanceringscampagne die veel aandacht trok en waarbij 10.000 boeken in twee weken werden verkocht. Maar door het vroege succes werd ook duidelijk dat het team van Bookaroo te klein was voor diens ambitie. Wat we gekscherend een ‘idioot plan’ hadden genoemd, was dat inderdaad: een verdomd grote klus.

Kort daarna startte Bazarow, dat in eerste instantie alleen schrijvers en vertalers aan betere opbrengsten wilde helpen. Hun aanpak verschilde met die van ons. Ze lanceerden zacht en hebben beter nagedacht over de lange termijn. Bazarow had meteen al een digitaal magazine, publiceert zelf omvangrijke recensies en heeft eigen inhouse developers die dagelijks de website verbeteren. 

Beiden willen we het boekenvak op een positieve manier veranderen. Een samenwerking was duidelijk de beste manier. Bazarow neemt daarin het voortouw, omdat zij door hun professionele aanpak meer mogelijkheden hebben tot doorontwikkeling. Natuurlijk waren we gek op onze naam, maar toch is het beter als ons initiatief doorgaat onder hun vlag.

Bazarow gaat lezers de optie geven om zelf hun leverende boekhandel te kiezen. Je kan er dan zelfs voor kiezen om het boek daar zelf op te halen. Dit was altijd al een grote wens van Bookaroo, maar was met ons team niet uitvoerbaar. Bazarow moet deels een nieuw systeem bouwen hiervoor, dit zal begin 2020 klaar zijn. Tot dan worden boeken tijdelijk door Bazarow zelf geleverd en worden alleen schrijvers en vertalers extra beloond. 

We hopen natuurlijk enorm dat jullie overstappen van Bookaroo naar Bazarow en zo helpen om het boekenvak blijvend te hervormen. Onze website blijft nog twee weken online staan zodat iedereen z’n gegevens nog kan bekijken. Daarna gaat Bookaroo ook echt offline.

We hopen je snel te zien op Bazarow! Hier kun je een account openen.

En hier vind je het gratis wekelijkse digitale Bazarow Magazine.

Het is geweldig hoeveel mensen een boek via Bookaroo hebben gekocht en hoeveel schrijvers het initiatief steunden, allemaal omdat zij zo van boekhandels houden. We zijn dankbaar daar een platform aan te kunnen hebben geven en zijn blij dat we nu met Bazarow de missie kunnen voorzetten.

Want nog steeds geldt: hoe jij jouw boeken koopt, bepaalt hoe de boekenwereld eruitziet!